Jakt og friluftsliv

Jakt og friluftsliv

I denne artikkelen skal vi snakke om jakt og friluftsliv. I første omgang skal vi se på noen tips som du kan følge dersom du liker å være ute i naturen, samt hva slags utstyr du bør bruke dersom du skal ut på en slags campingtur eller lignende. Etter det, skal vi diskutere jakt og hva vi må gjøre for å kunne drive med jakt.

Ut i naturen

I Norge finnes det mye vakker natur som vi kan besøke nesten når som helst. Det er faktisk veldig populært å dra ut på camping i skogen, eller på turer til fjellet. Det viktigste du kan huske på er å ta med deg det riktige utstyret til den typen tur du skal på.

For eksempel, så må du ha med deg godt med klær dersom du skal til en plass hvor det er kaldt. Det er kanskje selvsagt, men det er ikke all klær som holder seg i denne typen værforhold. Derfor bør du handle inn klær som er sikret mot vind og vann – og som holder seg gode og varme.

I tillegg så må du ha med deg godt med mat, vann og et veldig godt telt som kan tåle all slags vær. Dersom du skal campe ute i en lengre periode, trenger du også å ta med deg alt du trenger for å tenne et bål og holde deg varm. I all hovedsak så er dette de viktigste tingene for en kort tur på noen få dager, men dersom du skal i ukjent område bør du ta med deg øks og kanskje en kniv i tilfelle du må hakke opp noe ekstra ved.

Jakt

I Norge må man ha bestått en jegerprøve for å kunne dra ut på jakt. Dersom du skal jakte med våpen så trenger du også en spesiell tillatelse fra politiet til å kjøpe deg disse gjenstandene.

Det finnes mange forskjellige typer dyr som du kan jakte på i Norge. Vi skiller mellom småvilt og storvilt. Husk også at dersom du skal jakte så kreves det at du er i god fysisk form, og vær forsiktig slik at du ikke sliter med en eller annen plage som kan være verre når du først befinner deg i skogen. Dersom du merker for eksempel noen artrose symptomer så bør du være mer forsiktig med å jakte.

Når vi snakker om småvilt så snakker vi om små pattedyr og fugler. De store dyrene vi jakter på i Norge er for eksempel elg og hjort. Dersom du skal jakte på disse dyrene bør du også ha et godt våpen med deg som du må vite hvordan du skal bruke. En hagle kan være lurt dersom du skal skyte fugl, mens en rifle kan være best for større dyr. Husk å trene før du drar!

astrology