Smarte gadgets for jakt og fiske

Smarte gadgets for jakt og fiske

Hvert eneste år kommer det nye gadgets og teknologiske hjelpemidler som kan være til stor nytte for jegere og fiskere. Det er ikke alt som er like nyttig, men på grunn av den teknologiske utviklingen har det kommet mange hjelpemidler som gjør jakten lettere og tryggere for alle parter.

I denne artikkelen tar vi for oss et par gadgets vi mener det er verdt å vurdere for neste jakt og fiskesesong. Vi har delt inn teksten i en egen del for jakt og en egen del for fiske, slik at det er lettere å finne det som passer for deg.

Jakt

Jakt er en hobby som blir mer populær blant unge og voksne med tilgang til naturen. Mange ønsker å få et nærmere forhold til naturen, og lære mer om menneskets del i næringskjeden.

Moderne kikkertsikte

De moderne kikkertsiktene kommer fullspekket med teknologi. Flere modeller kommer med innebygde videokamera, avstandsmålere og god zoom slik at du kan være sikker på å sette det beste og mest presise skuddet.

Apper

Smarttelefonen kan hjelpe til med alt fra navigering til utregning av siktekompensasjon for vind og avstand. Det finnes i dag flere apper som er laget spesifikt for å hjelpe jegere, både til Android og iOS. Blant annet finnes det apper hvor man kan koble sammen flere jegere, slik at man til enhver tid kan se hvor andre jegere i jaktlaget befinner seg og observasjoner av dyr. Disse appene kan derimot trekke mye strøm fra telefonens batteri, og da kan det være lurt å ha med seg en kraftig powerbank fra teknikkdeler.no slik at du kan lade telefonen uten tilgang til strøm.

LED hodelykter og lommelykter

Jakt innebærer ofte å være ute før sola står opp og tilbake lenge etter den har gått ned. Da er man avhengig av godt lys. LED-teknologien i lommelykter og hodelykter har vært en revolusjon og har gitt oss ekstremt gode lyskilder i kompakt størrelse til gode priser.

Fiske

Det viktigste for en fisker er å være på rett sted til rett tid. For å få fisk må man fiske der fisken er. Det finnes flere teknologiske hjelpemidler og gadgets man kan bruke for å sjekke om det er fisk i området man har rigget seg til. Den kuleste gadgeten vi har sett i det siste må være ekkoloddet man kan sette ut selv som kommuniserer med smarttelefonen via Bluetooth. Med et slikt ekkolodd ser man informasjon om sjøen rundt deg i sanntid. Fisk og andre skapninger vil slå ut på signalene sonaren sender og du kan se når en stor fiskestim nærmer seg.

Det å være en god jeger eller fisker handler alltid om å gjøre det beste ut av forholdene man har uten å skape unødig bry eller forstyrrelser for naturen.

astrology