God mat på hytta!

God mat på hytta!

Har du tenkt deg på hytta med familie eller venner i vinter? Da bør du lage noe ekstra god mat til kveldskosen for gjengen. Det er ingenting som er så kjekt som å kose seg sammen med gode venner i naturen, enten det er sommer eller vinter. Hvis du i tillegg kan by på noe ekstra godt på lørdagskvelden vil stemningen garantert gå i taket. Hva med lasagne med salat til? Les videre og vi gir deg noen gode tips til hvordan hytteturen også blir en uforglemmelig kulinarisk opplevelse for alle sammen.

Ut på tur, aldri sur!

Det er noe helt spesielt med det å kunne sitte sammen foran peisen på kveldstid på hytta etter en lang dag på tur i skog og mark. Helt uten Pcer eller Mac, videospill og andre forstyrrende elementer. Og ikke minst jobbes det opp en skikkelig god appetitt! Du hører kun vinden fra trærne og knitringen fra peisen. Da er det på tide å overraske dine turkamerater med en skikkelig god kveldsmiddag.

Lasagne til hytteturen

Det er fredag og arbeidet er unnagjort, bilen er pakket og du gjennomgår listen en gang til for hva du skal ta med deg opp på hytta i helgen. Det være seg den vanlige campingmaten slik som pølser eller hamburgere, potetmosposer, noen flasker vin, snurring, osv. Helt planke, altså. Men hva med å lage noe skikkelig godt i stedet til deg selv og gjestene dine? Da kan vi på det sterkeste anbefale at du går til innkjøp av noen pakker med lasagneplater og kjøttdeig, en god salat og selvsagt alt annet du trenger for å forberede denne nydelige italienske retten som garantert vil, bokstavelig talt, falle i smak.

Lasagne er kanskje en av de aller beste rettene mange foretrekker når kulden herjer og vinden uler langs hytteveggene utenfor. Det tar litt tid å forberede lasagne, men akkurat derfor passer det fint til en skikkelig helgekos for gjengen. Og så blir man så god og mett av det og sover som et barn når det er på tide å krype i bingen. Og hvis dere har matrester neste dagen smaker dette like godt!

Tilberedning av lasagnen

Bruk en stor ildfast form som du først dekker med kjøttsaus. Deretter kan du legge et lag med ostesaus og deretter lasagneplatene. Disse må legges tett i tett på midten av formen og så brekker du av platekantene slik at de dekker hele den ildfaste formen. Deretter gjentar du hele prosessen til formen er full. Men husk at det øverste laget kun skal inneholde kjøttsaus. Her kan du i stedet legge et lag med god ost. Deretter steker du lasagnen på 200 grader. La den steke i 35 minutter. Lasagnen er klar når osten er blitt gyllen og fin.

Deretter er det bare å dekke på bordet, dette kan jo barna hjelpe til med. Så er det å finne frem den gode rødvinen og sette seg godt til rette. Med lasagne på hytta vil du garantert bli den perfekte verten for følget ditt og dette vil de nok huske i lang tid fremover.

Da sier vi god tur og velbekomme!

astrology