Hvordan behandler du et vådeskudd

Hvordan behandler du et vådeskudd

Det er dessverre vanlig med vådeskudd når folk er på jakt i Norge. For jegere er vådeskudd en reell risiko i høstjakta. Ute i skogen jaktes det mye i jaktsesongen, og omtrent hver sesong kan vi lese noe i media om vådeskudd blant jegere på jakt. Et vådeskudd trenger ikke nødvendigvis å være dødelig, men det er viktig at man behandler vådeskuddet med en gang og får tilkalt legehjelp så fort som mulig. Det er viktig at man ikke begynner å “fikse” såret i den skadede og uheldige jegeren.

Hvorfor skjer vådeskudd oftere?

uhell med vådeskudd skjer som regel fordi man glemmer å sikre våpenet sitt fra å bli fyrt av ved et uhell når våpenet slenges over skulderen, eller man er uheldig og kommer borti avtrekkeren når man er opptatt med noe annet. Det er viktig å øve seg på å håndtere et våpen, slik at man får det inn som en rutine at om man ikke sikter på det man skal skyte, så sikrer man nærmest automatisk våpenet. Det vil berge mange fra nervøse sammenbrudd i jaktlaget om alle og enhver tar ansvar for akkurat det. Det holder ikke bare å øve seg på å skyte for uhell vil og kommer alltid til å forekomme. Derfor er det viktig at man minimerer risikoen.

Kjapp legeforespørsel hindrer dødsfall

Vi må håpe at dagens teknologi har kommet til jegerbestanden. Vi vet jo at de går med walkie talkies for å holde kontakten under utkikk og at GPS-sendere blir stadig viktigere. Mobiltelefonen kombinerer jo som kjent dette utmerket og med dagens mobilsignaler i Norge er jegere ikke lenger så utilgjengelig for å nå kontakt med omverdenen. Så hvis uhellet er ute og vådeskuddet har truffet et annet menneske, kan det være smart å ta turen innom www.kry.no for å få tak i en lege som kan hjelpe til umiddelbart med å få i gang behandlingen, og finne ut av hvor alvorlig vådeskuddet er for den sårede. Det er ingen tid å miste i slike alvorlige og tragiske situasjoner.

astrology