Søk på ditt jaktfelt nå!

Søk på ditt jaktfelt nå!

Ei god Jaktrifle er viktig

Statskog står for å dele ut jaktfelt i store deler av Norge. Skal du få deg plass, et eller annet sted, er du helt på tampen av søknadsfristen, som er 02. Mai. Den årlige kvoten for antall felte elg er 1500, noe som fordeles over hele året, og hele landet. Derfor er det stor konkurranse om å få del i et jaktlag. I mange nærområder er det lokale innbyggere som prioriteres, så det er lurt å søke der du bor, for å ha størst sannsynlighet for å få tildelt et jaktfelt.

Andre jaktfelt har senere søknadsfrist. Du kan jakte på hare, villrein, hjort, rype, og mange flere dyr også. Her er søknadsfristen langt ut i oktober/november. Til å jakte, er det viktig med godt utstyr, som tåler høy belastning i skog og terreng. Det gjelder såvel våpen som klær, yttertøy og annet utstyr. Hvis du har behov for finansiering, er det mulig å søke forbrukslån til dette. Jakt er morsomt, sosialt og avhengighetsskapende, vil nok mange mene. Det hjelper veldig hvis du har noen i nettverket ditt som allerede er med i et jaktlag så du kan melde deg på sammen med dem.

Ei god Jaktrifle er viktig

Jakta er høydepunktet for mange nordmenn. Selv om du ikke får med deg elgjakta, er det mange som synes det er morsomt å jakte på fugl og småvilt også, selv om det er en litt annerledes måte å jakte på. Når du får tildelt et jaktfelt, så har du et lite vindu som du kan få kvoten din på. Dette er typsik en uke, men varierer etter sted og hva du skal jakte.

Søk på flere jaktfelt

Når du skal søke jaktfelt, er det lurt å søke flere samtidig. Det jaktfeltet som ligger først i søknaden din, er også prioriteringen ved en eventuell tildeling. tenk deg derfor nøye om her. Dersom det finnes kvote igjen, på slutten av året, så kan du søke på den resterende kvoten fra oktober, som regel. Det er ikke et krav du er med i jaktlag. alle kan søke og det er først til mølla som gjelder her.

Elgjakta er populær

Elgjakta er veldig populær, og det kommer inn mange flere søknader enn det er kvote. Det er mulig å søke om kvote langt utpå viddene og nærme vei,, alt etter hva du foretrekker. Selv om du ikke får ta del i elgjakta i år, så er det fremdeles mulig å søkekvote til andre dyr.

Søknad om jaktkort til elg blir avklart avklart medio mai måned. Søknadsfristen går ut 2. mai, men det gjelder kun for elg. Andre dyr kan du søke på hele året. Til hver tildelte elg-kvote, er det ca. 1 uke til å jakte og innfri kvoten. hvis ikke kvoten blir felt, er det åpning for at den bli lagt ut til søknad igjen på slutten av året. Statskog, som står for kvotetildelingen, har 1500 kvoter hvert år, og den skal opprettholdes for å sikre nok dyr blir felt hvert år.

astrology