Innred med naturdesign

Innred med naturdesign

Naturen vår er det beste vi har i Norge. Den er både billedskjønn og vakker, samtidig som den innbyr til respekt og ærefrykt. Det er ikke så rart at vi har mange turister som kommer hit for å se på naturen vår og vil oppleve den på nært hold. I dag trenger du ikke nødvendigvis å måtte forlate stuen for å oppleve denne flotte naturen. Flere designere har studert naturen vår og kommet frem til mange praktiske, moderne fine møbler og pyntegjenstander du kan bruke i hjemmet ditt. Dermed kan du få en smak av naturen, selv om du sitter innendørs.

Det er positivt å skape oppmerksomhet rundt naturen

Ved å la norsk natur være med på å inspirere møbler eller annet som kan kjøpes, skapes det samtidig mer oppmerksomhet rundt den. Det kan brukes til å skape debatt om å verne om vår dyrebare fauna. Med fokus på global oppvarming og konsekvensene rundt dette, stiller mange spørsmålet: Er det mulig å redde norsk natur? Siden normaltemperaturen blir forskjøvet og nedbørsmengdene øker, endres vår fauna. Dette får konsekvenser for mange arter, både når det gjelder dyreliv og planteliv. Dette var fokus til mange av designerne som deltok på 100% Norway-utstillingen under London Design Festival i 2015. Dermed var det mange spesielle skulpturer å se på under messen. Ved å bruke ekstra tid på å sanke materialene de bruker i fremstillingen, som f.eks trær til skohorn, blir det ekstra spesielt å jobbe med det. Kjøperne får også en lapp på kjøpet med informasjon om hvor treet er sanket, noe som gir en personlig og spesiell tilknytning til det de har kjøpt.

Nordmenn savner nærhet til naturen

I dagens hektiske hverdag, er det få som har tid til å gå turer i skog og mark. Med fokus på utbygging og urbanisering har naturen beveget seg mer vekk fra oss, og mange savner nok å ha naturen i nærheten. Nærhet til naturen ligger i oss og er en del av menneskets sjel, derfor sverger mange til møbler i treverk i stedet for plastikk. Når man kjøper nye møbler, er det viktig å undersøke om det er laget med fornybare ressurser. Da er du sikker på at produsentene ikke skader naturen på noen måte. Mange butikker selger norske møbler, blant annet furniturebox, og mange av disse møblene er produsert med norsk treverk. Dermed kan du kose deg i stuen eller ute på verandaen vel vitende om at du sitter på en del av vår norske skog som vi alle må ta vare på.

astrology