Rovdyr og store dyr som kan jaktes på i Norge

Rovdyr og store dyr som kan jaktes på i Norge

Det finnes beviser for at tidlige menneskearter begynte å jakte for ca. 1.7 millioner år siden. Å jakte sitter festet i DNA-et vårt som få andre ting, det er nemlig en av de mest naturlige tingene vi kan gjøre.

I dag er det bare færre og færre som jakter, av naturlige årsaker. Det er tross alt mye enklere å få tak i ferdig skåret kjøtt i sin nærmeste dagligvarebutikk, enn å dra på en potensiell flere dager lang tur for å få tak i kjøtt som ikke er skåret.

Det at det er så få som jakter i dag gjør det kanskje ekstra unikt for dem som gjør det. For de som prøver det ut, har nemlig som oftest en veldig bra opplevelse. For å få en ekstra bra opplevelse kan man kjøpe snop fra partyking.no, og velge blant et bredt spekter av kjente og litt mer ukjente godsaker.

Man kan på mange måter kalle Norge for et jakteland. Det er nemlig en hel rekke arter man kan jakte på store deler av året, i et landskap som består av mye uberørt natur. I denne artikkelen skal vi ta for oss rovdyr og store dyr som man kan jakte på her til lands. Mange ser på disse som de mest spennende dyrene å jakte på, og om vi skulle tatt for oss alle artene man kan jakte, måtte vi skrevet en bok.

Det første vi skal ta for oss er rovdyr. Rovdyr er på lik linje med oss mennesker jaktene vesener, og er selv på utkikk etter andre dyr å jakte på. Derfor kan det kanskje virke ekstra spennende å jakte disse. Rovdyr er dyr som ofte er veldig folkesky. Det kan være vanskelig å få øye på dem, noe som ikke er en garanti. Når man først kommer på sporet av et rådyr man ønsker å jakte vil det oppleves veldig unikt.

Rødrev er den største rasen av rev, og kan jaktes i hele landet. Jakttidene for den er 15.07. til 15.04.

Gaupe er kanskje den mest spennende arten av alle å jakte på, da den selv er en intelligent jakter av rang. Her handler det om at man selv må klare å utmanøvre gaupen, og ikke la den lure oss. I teorien kan gauper jaktes over hele landet mellom 01.02. og 31.03., men her må man alltid sjekke at det faktisk er tillatt å gjøre det, hvor og hvor mye. Man ønsker aldri å jakte noe som ikke er lovlig, jakte på feil plass, eller jakte for mye.

Andre rovdyr som kan jaktes i Norge er røyskatt, mår og grevling. Alle disse kan jaktes over hele landet, men har forskjellige jakttider. Gjør et raskt søk på Google for å finne ut når det kan jaktes. Det er viktig å merke seg at det er en gjeldende oversikt, og at det ikke gjelder for tidligere år.

Jakt av store dyr, eller hjortevilt er populært i deler av landet. Elg som er de største av disse dyrene kan jaktes mellom 25.09. og 23.12. i de kommunene som tillater det, med unntak av Kautokeino og Karasjok.

Hvis man skal på jakt er det alltid viktig å sjekke ut oppdatert informasjon selv hos sin lokale kommune, eller kommunen man skal jakte i. Det vi viser av informasjon på denne siden kan være utdatert.

astrology