Vis god fjellvett

Vis god fjellvett

Flere og flere nordmenn blir lokket ut på tur i fjellheimen for fantastiske naturopplevelser. Men, den store økningen av folk som ferdes i fjellet betyr også flere redningsaksjoner. Det kan virke som om at noen tur-entusiaster glemmer at camping på naturens gulv ikke er det samme som å bo på en campingplass, og at fjellvettreglene ikke bare gjelder om vinteren, men også på sommerstid.

Dette er grunnen til at redningsmannskapene har fått enda mer å stri med i løpet av de siste årene. Gjengangeren er folk som legger ut på krevende fjellturer uten å pakke med seg skikkelige fjellklær, Vi har dessverre også sett en økning i antall dødsulykker grunnet manglende kunnskaper om orientering i naturen for folk som går seg vill i fjellet.

Ha respekt for værgudene

Været i fjellet er ikke alltid nådig, og kan som kjent snu veldig raskt. Det er viktig å ha en dyp ærefrykt og respekt for naturen og ikke tro at man er uovervinnelig når man skal ut på langtur. Ved å følge de fastsatte fjellvettreglene, kan mange ubehagelige situasjoner unngås.

Slik som Norsk Luftambulanse går stadig ut og gir folk råd om å være forsiktig når de skal ferdes i fjellet og planlegge turen nøye før de tar på seg sekken og begir seg avgårde.

Følg fjellvettreglene

Følg de fastsatte fjellvettreglene og du vil kunne føle deg mye tryggere på turen. Mange folk forstår rett og slett ikke hvor raskt værforholdene kan skifte i naturen. Det ene øyeblikket kan det være sol og helt supert vær, det neste blåser det kraftig opp eller du finner deg selv omringet av tåke. En god regel er: Hvis det er mye tåke når du går i fjellet, ligg i ro og vent på bedre vær.

astrology